ÇOGED

Konuklarımız

Katılımcılarımıza buradan göz atabilirsiniz. Yeni duyurduğumuz isimleri öğrenmek için sitemizi güncel olarak takip edin.

Luigi Ballerini

Özel Konuk

Luigi Ballerini, 1963’te İtalya’nın Sarzana kentinde doğdu. Doktor ve psikanalist olarak çalışan Ballerini, çocuk ve gençlik kitaplarının yanı sıra gazete ve dergilerde eğitim ve gençler üzerine yazılar yazıyor, çocuklara ve gençlere seminerler veriyor. Ballerini’nin, Zia Dorothy (Dorothy Teyze) isimli kitabı 2010’da White Raven Ödülü’nü, Günışığı Kitaplığı’nın Türkçe’ye kazandırdığı ilk kitabı Parlak Fikir Pastası (2019; La signorina Euforbia. Maestra pasticciera) 2014’te İtalyan Andersen Ödülü’nü; daha sonra pek çok dile çevrilen ve tiyatroya uyarlanan Adı Sıfır (2021; Io sono Zero, 2015) ise 2016’da gençlik kitabı dalında Bancarellino Ödülü’nü kazandı. 2020’de Türkçe yayımlanan Doğaya Fısıldayan Çocuklar’ın (L’estate di Nico, 2016) ardından gelen son gençlik romanı Mira Her Şeyi Bilir (2022; Myra sa tutto, 2020) olan Ballerini, eşi ve dört çocuğuyla birlikte Milano’da yaşıyor.

Panel

Yunus Bekir Yurdakul

Panel Moderatörü
Panel: Okuma Kültürü Gelişiminde Okulların Rolü

Yunus Bekir Yurdakul

1953’te, Kayseri’de doğdu. Ankara Kurtuluş Lisesi ve Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümünü bitirdi. Uzun yıllar öğretmenlik yaptı. 1992’de İzmir’e yerleşti.

Çeşitli gazetelerde çalıştı, yazdı. Kitap yayıncılığı, radyo programcılığı yaptı. Yerel, ülke ölçekli ve uluslararası birçok sanat/ edebiyat etkinliğinin sunumunu üstlendi. Çok sayıda sanat etkinliği düzenledi.

Dil yazılarını “Sözün Doğru Desene” (2001), “Ne Varsa Dilimde” (2009) ve “Dilimsel Şeyler” (2018) kitaplarında topladı.

Şiir seçkisi “‘Kanatlı Sözler’ Bahçesi-Çocuklar İçin Şiir Kitabı” 2006’da çıktı.

İzmir’de, yaşamakta olduğu semti konu aldığı kitabı “Noktam Eksik Olmasın” 2011’de okura ulaştı.

“Görüşmecim Not Tutmuş” (günce) ve “Çocuklardan Çaldığım Öyküler” (öykü), adını verdiği kitapları 2013’te; “Nasrettin Hoca” (fıkra-öykü) 2015’te, çocuklar için fıkra kitabı “Güle Güle” 2016’da yayımlandı. “Ölmeden İyi İnsanlar/ Sanat İnsanlarından Güldüşün Anılar” adlı anı/ anlatı türündeki yapıtı aynı yıl; “Unutulmayan Anlar” ve “Üçüncü Mekân Esintileri” 2020’de çıktı.

Çocuk Yazını Grubu’nca çocuklara yönelik şiddete karşı bir duruş olarak hazırlanan ve 15 ilde yayımlanan “Hani Her Şey Oyundu” adlı yapıta, yazılarının yanı sıra derleme ve yayın kurulu üyesi olarak da katıldı. Aynı yapıtın basımının yapıldığı birçok ilde düzenlenen tanıtım toplantıları ve işlik çalışmalarında yer aldı. Uçakbalık Yayınlarınca basılan “Âşık Oldum (İlk Aşk)” ve Can Çocuk Yayınlarının okura ulaştırdığı “Yol Boyunca Renkler”, ÇGYD-Tudem ortak yayını “Merhaba Ben Kitap” derlemelerinin editörlüğünü ortaklaşa yürüttü. Bu derlemelerin yanı sıra Yitik Ülke Yayınlarınca basılan “Bisiklet Öyküleri”, “Kedi Öyküleri” adlı yapıtlarda birer öyküsü yer aldı. “Muzaffer İzgü’yle Gülümsemek” (2017) adlı yapıtı (Ahmet Günbaş-Mavisel Yener’le birlikte) yayıma hazırladı.

ÇGYD üyesi; 2007’den bu yana, İzmir Büyükşehir Belediyesi THM Korosu’nun sahne amiri ve sunucusu, TÜRGÖK ve EÇEV gönüllüsüdür.

Evli, bir kızı var.

Banu Ünal

Panelist
Panel: Okuma Kültürü Gelişiminde Okulların Rolü

Ş. Banu Ünal Özgeçmiş

1964 yılında Merzifon’da doğdu. Orta ve Lise öğrenimini İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’ndeki lisans eğitiminin ardından yine aynı üniversitede işletme yüksek lisansı yaptı. İş hayatına 1986 yılında dış ticaret alanında başladı. Uzun yıllar farklı sektörlerde ve farklı kademelerde çalışarak bu alanda uzmanlaştı. 2000’li yılların başlarında, kadın girişimciliği ve çocuklara yönelik çokuluslu eğitim programlarını Türkiye’ye getiren ekiplerin yönetiminde yer aldı. Mart 2010’dan bu yana Günışığı Kitaplığı’nın işletme yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor

Dilge Güney

Panelist
Panel: Okuma Kültürü Gelişiminde Okulların Rolü

Dilge Güney

1980 senesinde doğdu. Sekiz yaşında öykü yazmaya başladı ve öğrencilik hayatı boyunca yazmayı hiç bırakmadı. 2003 senesinde Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2008 senesinde oğlu dünyaya geldikten sonra, çocuk kitaplarının büyüsüne kapıldı. Böylelikle çocuklar ve gençler için yazmaya başladı. 2015 senesinde Nevzat Süer Sezgin’in Yetişkinler İçin Çocuk Edebiyatı Atölyesine katıldıktan kısa süre sonra ilk kitabı yayımlandı.  Mavi Yıldız isimli ilkgençlik romanı 2018 yılı Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı ödülünü aldı. 2020 senesinde Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Açıköğretim Önlisans Programını tamamladı. 2021 senesinde Düdüklü Tencere Orkestrası isimli romanı Muzaffer İzgü Çocuk Romanı Yarışması Birincilik ödülüne layık görüldü.

İzmir’de yaşıyor. Araştırma yapmayı seviyor. Çocuk ve ilkgençlik edebiyatının yanı sıra çocuk haklarına, bilim kurguya, dünya mitolojilerine, farklı kültürlere ve deneysel edebiyata ilgi duyuyor.

Barış İnce

Panelist
Panel: Okuma Kültürü Gelişiminde Okulların Rolü

Barış İnce

 

1982’de İzmir’de doğdu. Karşıyaka Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yaptı.

2005 yılında başladığı gazeteciliği 2018’de bıraktı.

Yedi Yetmiş çocuk edebiyatı ve Bavul derginin çıkışında yer aldı. Edebiyat Atölyesi dergisinin genel yayın yönetmeni. Edebiyat atölyeleri düzenliyor. Kısa film, belgesel çalışmalarının yanı sıra çocuklar için de yazıyor.

Dört romanı yayımlandı.

Evli, bir oğlu var. Yaşamını İzmir’de sürdürüyor.

İşlikler

Haydar Ergülen

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Şiir Atölyesi

14 Ekim 1956’da Eskişehir’de doğdu. 6 kardeşin en büyüğü. İlk ve ortaokulu Eskişehir’de, liseyi Ankara’da okudu. ODTÜ Sosyoloji’yi bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde Reklam ve Halkla İlişkiler Yüksek Lisans programına devam etti.

25 yıl reklam yazarlığı yaptıktan sonra emekli oldu. Üniversitelerde yarızamanlı olarak Türk Şiiri, İkinci Yeni, Türk Edebiyatı, Yaratıcı Yazarlık, Düşünce Hayatımızdan Portreler, Şairin Yaşamı dersleri veriyor. Şiir atölyeleri düzenliyor.

İlk kitabı Karşılığını Bulamamış Sorular 1982’de yayımlandı. Üç Çiçek, Şiir Atı, Yazılıkaya dergilerini hazırlayanlar arasında yer aldı. Necatigil, Akdeniz Altın Portakal, Cemal Süreya, Metin Altıok, Dil Derneği Türkçe, Mersin Kent, Vedat Türkali onur ödülü, İtalya ve Lübnan’da edebiyat ve şiir ödüllerinin de aralarında olduğu ödüllerin sahibi. Pek çok şiir jürisinde yer aldı. Radikal ve Cumhuriyet gazetelerinde yazdı, BirGün’de yazıyor. Yurtiçi, yurtdışında çeşitli şiir etkinlikleri ve festivallerine katıldı. Şiirleri uluslararası dergiler ve antolojilerde yayımlandı. 2 Fransızca, İngilizce, Almanca ve İtalyanca şiir kitabı var. Toplam 54 kitap yazdı, 16’sı şiir. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Uluslararası Şiir Buluşması, İzmir Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Edebiyat Festivali, İstanbul Ataşehir Belediyesi Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri direktörü.

İdil’in nişanlısı, Nar’ın babası.

Füsun Çetinel

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Bir Çocuk Kitabının Sağlaması

Füsun Çetinel

Füsun Çetinel İstanbul’da doğdu. Avusturya Lisesi’nden sonra, Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladı. Öğretmenliğin yanı sıra İngiltere’de dil okullarında görev yaptı. Yazı eğitmeni ve yazar danışmanı olarak çalışan Çetinel, çocuk ve gençlere hikâye atölyeleri düzenliyor, yurtdışında çeşitli gençlik kamplarında sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyor. Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlanan kitapları; Ayasofya Konuştu, Sırlar Yolu, Duvarda 3 Hafta, Çiko’nun Seçimi, Küçük Pis Yeşil Böcek, Olmayan Şeyler ve Kraliçe’nin Maceraları.

Hacer Kılcıoğlu

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Bir Kitabın Öğretmen Çalışması

Hacer Kılcıoğlu

Kendimi bildim bileli İzmir’liyim. Beri yandan dünya vatandaşı olmak için de çabalayıp duruyorum. Bu yüzden gezgin olmayı çok önemsiyorum.

İki çocuk, iki torun sahibi olmak…

Yirmi yıl boyunca İngilizce öğretmenliği yapmış olmak…

Çocuklar ve gençler için yazıyor olmak…

Bunlar hayatta başıma gelen en güzel şeyler.

Müjgan Özçay

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Çocuk Edebiyatında Temalarla Oynamak

Müjgan Özçay

Opera Sanatçısı, Eğitmen, Danışman, Oyun Yazarı, Yönetmen

Sanat ve iş dünyasının iyi tanıdığı bir isim.

Değişik kimlikleri aynı coşku ve yetkinlikle taşıyor.

Opera şarkıcısı olarak, başta ‘’Kral ve Ben’’,’’Batı Yakasının Hikayesi’’, ‘’Fantastik’’, ‘’Sweet Charity’’, ‘’Kiss Me Kate’’, ‘’Bir Tenor Aranıyor’’ gibi baş yapıtlar olmak üzere özellikle müzikaller, operetler ve modern eserlerinde İstanbul Operası’nın sanatçısı.

 

Konserler veriyor, şovlar, kabareler yapıyor. Yazdığı oyunlar, hazırladığı gösteriler sahneleniyor.

Seyirci ile interaktifliğe dayalı ‘’Aşk İçin’’ ve ‘’Size de Çıkabilir!..’’ sahne şovlarının yaratıcısı ve sunucusu, ilk çocuk operası olma özelliğini taşıyan ‘’Kırmızı Tüy’’ isimli oyunu bestelenme aşamasında…

SANSEV İstanbul Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali’nin düzenleyicisi ve sunucusu,

 

Müjgan Özçay kişisel gelişim ve iletişim konularında seminerler veriyor. Doğru ve etkili konuşma, sunum, beden dili, mağazacılık, satış iletişimi, yönetim becerileri, eğiticinin eğitimi, zor durumlarla başa çıkma, NLP, yaratıcılık, stres yönetimi, motivasyon, imaj, satış, liderlik gibi pek çok konuda kendi formüllerini aktarıyor.

Hem sanat hem iş dünyasında çeşitli konularda konferanslar veriyor, çalıştaylar gerçekleştiriyor, üst düzey yöneticilere danışmalık ve koçluk yapıyor.

 

Günışığı Kitaplığı’nın danışmanı ve her yaştan gençlere yönelik etkinliklerin sevilen yüzlerinden. Felsefe atölyeleri, tematik oturumlar ve konferanslar gerçekleştiriyor. Yaratıcı okul uygulamaları planlıyor.

 

Çeşitli dergilerde yazılar yazan Özçay’ın konuşma ve telefon iletişimi konularında yayınlanmış iki kitabı var.

 

STK’ların yaratıcı, aktif üyesi,

İnsan, çocuk, sanat, bilim ve doğanın hizmetinde…

Reyhan Özmen

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Bir Kitabı Ders Tasarımına Dönüstürmek_İyi Geceler Bay Tom

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Özel Çankaya Dershanesinde ve MEV Avni Akyol Kolejinde görev yaptı. Ardından Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsünde Türkçe Öğretim Biriminde okutmanlık yaptı. 2009-2022 yılları arasından İzmir Özel Türk Kolejinde TDE Öğretmenliği yaptı ve aynı kurumun 11 yıl da TDE Bölüm Başkanlığı  görevini yürüttü. 1 Eylül 2022’den itibaren eğitimcinin eğitimi, ders tasarım eğitimleri… vermekte.

Etkili ve Güzel konuşma, Web Tasarımı, Anlayarak Hızlı Okuma, Yazma Becerileri, Eleştirel Düşünme, Eleştirel Okuma, Yaratıcı Yazma ve Okuma, Münazara, Etkili İletişim, Çocuk Kitabı Yazarlığı, Etkili Anne-Baba, Lider Kimdir, Masal Anlatıcılığı, Ders Tasarımı, UbD Eğitmen Eğitimciliği eğitimleri almıştır. 2011 yılından beri de Ege Çağdaş Eğitim Vakfı(EÇEV)nın Eğitim Komisyonunda gönüllü çalışmaktadır. Yaratıcı, Yenilikçi Öğretmen Semineri ile Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Etkinliğinin düzenleme kurulu üyeliği yürütmektedir.

Tülin Kebençü

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Eski Tanrılar Şehri

Tülin Kebençü

Anadolu Üniversitesi İşletme ve Sosyoloji lisans, Atatürk Üniversitesi Sosyal Hizmet ön lisans programlarını tamamladıktan sonra, Dokuz Eylül Üniversitesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yaratıcı Drama Eğitmeni, Yoga Eğitmeni ve İzci Lideri. Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsünde psikodrama eğitimi devam etmektedir. Gelişim Kolejinde Rehber Öğretmen/Sosyal Etkinlikler Koordinatörü olarak 21 yıldır çalışmaktadır.  Çocuk kitaplarına olan merakı, çocuklara, doğaya ve hayvanlara olan aşkı ile düştü hayat yoluna. Dünyayı çocukların kurtaracağı inancıyla diyar diyar dolaşıyor her şeyi çocuklar için yapıyor. Aktivist, çevreci, yogi, izci, kampçı, dağcı ve tam bir kitap kurdu.

Yusuf Çağlayan

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Geleneksel Bir Hikaye Anlatma Aracı: Kamishibai (Kağıt Tiyatrosu)

Yusuf Çağlayan

Bir süre sınıf ve Türkçe öğretmenliği yaptıktan sonra 2013 yılında Zikzak Grup isimli eğitim, danışmanlık ve organizasyon şirketini kurdu. 2015 yılından bu yana -okul öncesinden lise sona kadar- tüm örgün eğitim düzeyindeki öğrencilerle Hayal Bilgisi adını verdiği okuma ve yazma temelli çalışmalar yapıyor. Öğretmenlerle ise kitapların eğitim aracına dönüştürülerek akademik ve sosyal çalışmalarda daha etkin kullanılabilmesi için mesleki gelişim çalışmaları yapıyor. Şimdiye kadar 25 binden fazla öğrenci ve 2 binden fazla öğretmenle çalışma şansı buldu. Ayrıca Öğretmen Kulübü, Eksi 18 Edebiyat Topluluğu, Sistem Düşüncesi Derneği ve İzmir Eğitim Kooperatifi’nde çeşitli sorumlulukları var.

(Ayrıntılı bilgi için: https://www.zikzakgrup.com/hakkimizda/kimiz)

Barış İnce

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Hikayeleştirmek ve Yazmak Üzerine

Barış İnce

1982’de İzmir’de doğdu. Karşıyaka Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yaptı.
2005 yılında başladığı gazeteciliği 2018’de bıraktı.
Yedi Yetmiş çocuk edebiyatı ve Bavul derginin çıkışında yer aldı. Edebiyat Atölyesi dergisinin genel yayın yönetmeni. Edebiyat atölyeleri düzenliyor. Kısa film, belgesel çalışmalarının yanı sıra çocuklar için de yazıyor.
Dört romanı yayımlandı.
Evli, bir oğlu var. Yaşamını İzmir’de sürdürüyor.

Burçak Temel

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Görsel Okuma ile Yaratıcı Okuma ve Yazma

Ben, çocuk gelişimi uzmanı, yaratıcı drama eğitmeni, çocuk edebiyatı hayranı, çocukluğunu unutmamış ve oyunu çok seven bir eğitmenim. Şimdiye kadar yaklaşık 10,6 bin çocuk ve ailenin hayatına dokundum. Tabi onlar da benim hayatıma…
Türkiye’nin 58 ilini dolaşarak çocuk kitapları ile atölyeler yaptım. Farklı illerde çocuk gelişimi üzerine ebeveyn atölyeleri düzenledim.
Çocuk kitapları ve illüstrasyonları, resim, çocuk hakları, ekoloji, duygu, öfke kontrolü, sağlıklı iletişim, aile iletişimi, zorbalık konularını çalışmayı ayrı bir seviyorum. Bu konular ne kadar zor görünse de; yaratıcı dramanın iyileştirici, geliştirici gücü ve çocuk edebiyatının derya-deniz içerikleriyle o kadar da zor olmadığını düşünüyorum. Sağlıklı bir iletişimle çözülemeyecek hiçbir şeyin olmadığına inanıyorum. Daha ayrıntılı bilgi için www.burcaktemel.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Doğa Kılcıoğlu

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Savaşı Çocuklara Edebiyat ve Sinemayla Nasıl Anlatırız?

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olan Doğa Kılcıoğlu Esen 2005 yılında Fransız Hükümeti’nden aldığı yüksek lisans bursuyla Paris Sorbonne III Üniversitesi’nde sinema eğitimi gördü. Üniversite yıllarında çektiği belgesel filmi Üç Kulaklı ile 2003 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali – En İyi Belgesel ödülünü aldı. 2006 yılında ‘1 2 3 TIP’ adlı belgesel filmi gerçekleştirdi. Doğa Kılcıoğlu Esen’in yönetmenliğini yaptığı belgeseli, “Kamerayla İzdivaç” birçok festivalde gösterildi ve Prizren Dokufest Belgesel Film Festivali’nde İzleyici Ödülü aldı. 2013 yılında Can Kılcıoğlu’nun yönettiği Karnaval isimli uzun metraj filmin yapımcılığını yaptı. Birçok kurumsal şirketle ve okullarla film atölyeleri yaptı. Doğa Kılcıoğlu Esen şu an hem atölyesi Dolâlâ’da çocuklara sinema ve animasyon dersleri vermekte hem de Canlandıranlar Yetenek Kampı’na seçilmiş olan Kirpik isimli animasyon film projesi üzerine çalışmaktadır.

Ekrem Başarı

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Ergodik Edebiyat Yazım Atölyesi

20 Ocak 1994 tarihinde Denizli’de dünyada geldim. 2008 yılında Deniz Askeri Lisesi’ni kazandım. Heybeliada Deniz Lisesi’nde, edebi ve fikirsel akımlarından beslenme şansı buldum. Edebiyat ve şiir bu dönemde yaşam kadar önemli bir hale geldi.

Lise son sınıftayken bir matematik dersinden büyük bir ilham aldım ve 2012 yılında askeri kimliğimden vazgeçip sivil hayata geri döndüm. 2018 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Matematik bölümünü 3. olarak bitirdim. Aynı yıl ODTÜ Matematik Bütünleşik Doktora programına kabul edildim ve halen burada öğrenciliğime devam etmekteyim.

İnteraktif Edebi eserlerin paylaşıldığı sosyal medya uygulaması uStory’nin kurucu ortağı ve İnteraktif Edebiyat Topluluğu kurucu üyesi ve onursal başkanıyım.

Ferrin İlbay Yalnız

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Pusulam Kitap

Atletizm’de Türkiye ve uluslararası dereceleri olan milli sporcu (1983-1987)
Silahlı Kuvvetler’de görev yapmış ve emekli olmuş (Kd.Alb) bir beden eğitimi öğretmeni (1990-2014)
Yüksek Lisansını Antrenman Bilgisi üzerine yapmış, Oryantiring Sporu özerk olduğunda ilk eğitim kurulu başkanı olmuş bir spor insanı, (2005- 2008)
Öğrencilerine hikaye ile Antrenman Bilgisi anlatırken birden bu hikayeyi kitap haline getirmiş, üç antrenman bilgisi iki çocuk kitabı yazmış bir öğretmen (2008-2018)
Disiplinler arası çalışma yaparak, yazdığı senaryosunu sporcu ve tiyatrocu öğrencileriyle sahneleme cesaretini göstermiş bir eğitmen, (2013-2014)
Şimdilerde Uğur Böcekleri vasıtasıyla hayatlara dokunmaya farkındalık oluşturmaya çalışan bir gönüllü, (2017-….)

Hakan Tokdemir

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Gregor Samsa’ya Elmayı Kim Attı? (Franz Kafka’nın Dönüşüm’ünü Okuma Öncesi, Okuma Sırası, Okuma Sonrası Etkinlikleriyle Anlamak…)

CBÜ Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdikten sonra aynı üniversitede yüksek lisansımı tamamladım. Dershanelerde çalıştıktan sonra başladığım İzmir Özel Tevfik Fikret Okullarında 16.yılım. 8 yıldır EÇEV ailesinde ÇOGED Düzenleme Kurulunda etkin olarak görev almaktayım. Etkili ve Güzel Konuşma, Anlayarak Hızlı Okuma, Yazma Becerileri, Eleştirel Düşünme, Çocuklar İçin Felsefe, Eleştirel Okuma, Yaratıcı Yazma ve Okuma, Münazara, Etkili İletişim, Etkili Anne-Baba, Masal Anlatıcılığı gibi eğitimleri tamamlayıp çocuk ve gençlik yazını, okuma kültürü, dil becerilerinin farklı yöntem ve tekniklerle öğretimi gibi alanlarda kendimi sürekli geliştirmeye çalışarak birçok kurumun bilgi şöleni (sempozyum), çalıştay vb. etkinliklerinde bildiriler sunmaya devam ediyorum. Ağırlıkla çocuk ve gençlik yazını ürünlerini değerlendirdiğim Farklı Bakışlardan Dünyanın Halleri /http://hakantokdemir.blogspot.com/) adlı sayfamda farklı türde yazılarımı da paylaşmaya devam ediyorum.

Emek Yalın Orhon

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Öyküleri Müzikle Anlatmak

Emek Yalın Orhon

Ankara’da yaşıyorum. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi keman bölümünü bitirdikten sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nda meslek hayatıma başladım. 2004 yılından bu yana ise çalışmalarıma Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik Başkent’in üyesi olarak devam etmekteyim. Buradaki görevimin yanı sıra on altı yıldır keman eğitmenliği yapmaktayım.

 

Edebiyat öğretmeni bir annenin kızı olarak çocukluğum kitaplar ile iç içe geçti. Kendim anne olunca yeniden çocuk kitaplarıyla buluştum. Kızımın okulunda, yazdığım müzikleri bir masalla birleştirerek anlatınca, kendi yazdığım öyküleri bu şekilde paylaşma hayalini kurmaya başladım. Bu hevesimi geliştirmek için değerli öğretmenlerim Fatih Erdoğan’ın “Çocuklar için Yazmak” ve Nevzat Süer Sezgin’ in “Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” atölyelerine katıldım. Eksi 18 Edebiyat Topluluğu üyesiyim. Manzum öykülerim Kıpırtı Çocuk Dergisi’nde yayımlandı. “Keman İle Öyküler” projem kapsamında çeşitli sahnelerde etkileşimli performanslar sergilemekteyim.

İlknur Erdoğan

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Fotoğraf Karesi Tekniğiyle Olay Örgüsü Çıkarma

Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 91 Mezunuyum. Aynı üniversitede Yeni Türk Edebiyatı alanında yüksek lisans yaptım  ve ardından  bir süre sözleşmeli öğretim görevlisi olarak sözlü ve yazılı anlatım derslerine girdim. Doktora çalışmamı yarıda bırakarak uzun bir süre özel okullar ve dersanelerde çalıştım.

2001 yılında MEB’e geçerek kültür şubesinde göreve başladım. Ve MEB’e bağlı bir kültür sanat dergisinin yazı kurulunda görev alıp kitap tanıtım köşesi hazırladım.

Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nde diksiyon öğretmenliği yaparken kitap tanıtımlarına aralıklarla Cumhuriyet Kitap Eki’nde devam etmekte aynı zamanda da  Kıpırtı Çocuk Dergisi’nde öykü ve şiirlerimi çocuklarla paylaşmaktayım .

Selcen Kırıtoğlu Özdil

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Gregor Samsa’ya Elmayı Kim Attı? (Franz Kafka’nın Dönüşüm’ünü Okuma Öncesi, Okuma Sırası, Okuma Sonrası Etkinlikleriyle Anlamak…)

Düşlerini düşünceleriyle birleştiren, yaratmaktan, araştırmaktan ve üretmekten vazgeçmeyen, sanatın her türüne bağımlı, kitaplarla evli, dünyadaki tüm sorunları bir gün çözebileceğine inanan, doğa ve canlı aşığı, öğrencileriyle arkadaş, eşine yoldaş, kızına kanatları olduğuna inandırmaya çalışan bir Türkçe öğretmeniyim. Ama hala bu dünyanın bir öğrencisiyim. Yaşam boyu sürecek öğrenciliğimde akademik anlamda ilk basamağım Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü oldu. Aynı bölümde yüksek lisansımı tamamladım. Ardından Ankara Üniversitesi Türkçe Eğitimi bölümünde yüksek lisansımı tamamladım. İlk görev yerim olan İzmir Özel Tevfik Fikret Okullarında on iki yıldır çalışmaktayım. Farklı bilgi şöleni(sempozyum), çalıştay, kurultay ve seminerlerde çeşitli bildiriler sundum ve sunmaya devam ediyorum. Okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri bağlamında “eleştirel düşünme, üst düzey düşünme ve yaratıcı düşünme” odaklı çalışmalar yapmaktayım. “Çocuklarla Felsefe” eğitimini tamamlayarak etkinliklerimde felsefeyi kullanma olanağı buldum. Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama Araştırma Merkezi(ÇOGEM)’nde  yüksek lisans eğitimim boyunca çalıştım. 3. Ulusal Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu’nda düzenleme kurulunda görev aldım. 4 yıldır EÇEV ailesinde ÇOGED Düzenleme Kurulunda görev almaktayım. Öğrenme ve öğretme sonsuz bir süreç. Bu sonsuzlukta değişmeyen tek şey insanın kendisi. İnsanın sonsuz olarak varlığını gösterdiği en önemli yerlerden biri ise kitaplar. Geceleri fener ışığında kitap okuyan öğrenciler istediğim için “öğretmen” olabilmeye devam etmek istiyorum ve bu noktada kendimi sürekli geliştirmeye devam ediyorum.

Selda Açıl

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Fotoğraf Karesi Tekniğiyle Olay Örgüsü Çıkarma

Doğum Yeri ve Yılı: İstanbul-1971

Öğrenim Durumu:

-İzmir Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

-Güzelyalı Ortaokulu

-İzmir İnönü Lisesi

-Hacettepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1991-1996)

Aldığı Eğitim ve Kurslar:

Çağdaş Drama Derneğinin 4 aşamalı liderlik sertifikası (2003-2005)

Beden Dili ve İletişim Teknikleri Kursu25/07/2016

İletişim Becerileri Kursu20/02/201724/02/2017

Etkili Dinleme ve İletişim Kurma Kursu18/04/201724/04/2017

Eğitim Koçluğu Kursu08/01/201812/01/2018

Masal Anlatıcılığı Uzaktan Eğitim Kursu15/03/202121/03/2021

Kurmaca Metin (Öykü) Yazma Eğitimi Semineri23/06/2022

EÇEV’in öğretmen eğitimleri Ankara Kare Dershanesi (Üniversite okuduğum yıllar)

İzmir Ekononomi Üniversitesi ( Türk Dili Dersi okutman olarak 2007)

MEB’e bağlı farklı il ve ilçelerin Anadolu liselerinde

Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi ( 2008- devam ediyor)

Uğraş Demir

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Ergodik Edebiyat Yazım Atölyesi

Uğraş Demir

1982 yılında İzmir’de doğdum. 2005 yılından itibaren sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktayım.

Eğitim aracı olarak çocuk edebiyatının önemli bir unsur olduğunu düşünüyorum ve sınıfımda bu unsurlara fazlaca alan açmaya çalışıyorum. Kitap odağında öncü ve ardıl etkinlikler planlayarak çocuklar için kitap sevgisini ve bağlılığını arttıracak projeler geliştiriyorum.

Eksi 18 Edebiyat Topluluğu’nun ortak tematik derleme projesi olarak yayınlanan “Ah Korona Vah Korona” ve “Geliyorlar” kitaplarının yazarlarından biriyim. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi tarafından basımı ve dağıtımı gerçekleştirilen “Karşıyaka Macerası” adlı çocuk kitabının yazarıyım.

Zehra Sarıoğlu

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Bir Kitap Gezisi

Çocuklarla macerası 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Okulöncesi Öğretmenliğini kazanması ile başladı. O günden beri içi çocuk dışı çocuk. 15 yıldır Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’nda okul öncesi öğretmenliği yapmanın yanı sıra zümre koordinatörlüğünü de yürütüyor. Yenilikçi yaratıcı ve olduğuna inanıyor, kitapların dünyasına bayılıyor. Ejderhalara inanıyor, dinozorları anlatırken kendinden geçiyor, bir gün Jüpiter’e gideceğini düşünüyor. Alanına dair ve alan dışı aldığı yüzlerce eğitimle çok güçlendi ama asıl gücün insanın içinde olduğuna ve insanın üreterek daha da güçlendiğine inanıyor.

Mehmet Erkurt

İşlik Yürütücüsü
Atölye: Okuma Kulübü Atölyesi

1983’te İstanbul’da doğan Mehmet Erkurt, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Günışığı Kitaplığı’nda basınla ilişkiler, sosyal medya ve tanıtım içerikleri üzerine yoğunlaştı; yayınevinin gençlik kitapları markası ON8’in editörlüğünü üstlendi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Yazılı Çeviri Yüksek Lisans Programı’na katıldı. Fransızcadan roman, İngilizceden makale çevirileri yaptı. Bugün editör olarak çalıştığı Can Çocuk Yayınları’nda yayın yönetmeni yardımcılığı görevini sürdürüyor. Başta Sevim Ak’ın kurduğu Ev Kütüphanesi’nde olmak üzere gençlerle ve yetişkinlerle okuma kulüpleri düzenliyor, kitaplar üzerine yazıyor.